Senast uppdaterad: 10 januari 2021

Denna integritetspolicy beskriver våra policyer och procedurer för insamling, användning och avslöjande av din information när du använder tjänsten och berättar om dina integritetsrättigheter och hur lagen skyddar dig.

Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla och förbättra tjänsten. Genom att använda tjänsten godkänner du insamling och användning av information i enlighet med denna sekretesspolicy.

Tolkning och definitioner

Tolkning

Orden som den första bokstaven är versal med har betydelser definierade under följande förhållanden. Följande definitioner ska ha samma betydelse oavsett om de förekommer i singular eller plural.

Definitioner

I denna sekretesspolicy:

konto betyder ett unikt konto som skapats för dig för att få åtkomst till vår tjänst eller delar av vår tjänst.

Företagi CCPA (California Consumer Privacy Act) hänvisar till företaget som den juridiska enhet som samlar in konsumenternas personliga information och bestämmer syften och medel för behandlingen av konsumenternas personliga information, eller på uppdrag av vilken sådan information samlas in och som enbart, eller tillsammans med andra, bestämmer syftet och medlen för behandlingen av konsumenternas personliga information som gör affärer i delstaten Kalifornien.

Företag (kallas antingen "företaget", "vi", "oss" eller "vårt" i detta avtal) hänvisar till HYDROSILEX EUROPE AB, Stinas vag 4, 439 53 Asa.

För GDPR är företaget personuppgiftsansvarig.

Konsumentför CCPA (California Consumer Privacy Act) betyder en fysisk person som är bosatt i Kalifornien. En bosatt, enligt definitionen i lagen, inkluderar (1) varje individ som är i USA för annat än ett tillfälligt eller övergående syfte, och (2) varje person som har hemvist i USA som är utanför USA för ett tillfälligt eller övergående syfte.

Småkakor är små filer som placeras på din dator, mobila enhet eller någon annan enhet av en webbplats, som innehåller information om din webbhistorik på den webbplatsen bland dess många användningsområden.

Land hänvisar till: Sverige

Uppgiftsansvarig, i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation), hänvisar till företaget som den juridiska person som ensam eller tillsammans med andra bestämmer syften och medel för behandlingen av personuppgifter.

Enhet betyder vilken enhet som helst som kan komma åt Tjänsten såsom en dator, en mobiltelefon eller en digital surfplatta.

Spåra inte (DNT) är ett koncept som har främjats av amerikanska tillsynsmyndigheter, särskilt den amerikanska Federal Trade Commission (FTC), för Internetindustrin att utveckla och implementera en mekanism för att låta internetanvändare kontrollera spårningen av sina onlineaktiviteter över webbplatser .

Facebook-fansida är en offentlig profil med namnet Nordic Chem som specifikt skapats av företaget på Facebooks sociala nätverk, tillgänglig från https://www.facebook.com/NordicChem/

Personlig information är all information som avser en identifierad eller identifierbar person.

För ändamålen för GDPR betyder personuppgifter all information som rör dig, såsom ett namn, ett identifieringsnummer, platsdata, online-identifierare eller en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet.

För CCPA: s syften avser personuppgifter all information som identifierar, relaterar till, beskriver eller kan associeras med, eller rimligen kan kopplas, direkt eller indirekt, till dig.

Försäljning, i CCPA: s syfte (California Consumer Privacy Act), att sälja, hyra, släppa, avslöja, sprida, tillhandahålla, överföra eller på annat sätt kommunicera muntligt, skriftligt eller på elektronisk eller på annat sätt, en konsuments personliga information till ett annat företag eller en tredje part för monetära eller andra värdefulla vederlag.

Service hänvisar till webbplatsen.

Tjänsteleverantör betyder varje fysisk eller juridisk person som behandlar uppgifterna på företagets vägnar. Det hänvisar till tredjepartsföretag eller personer som är anställda av företaget för att underlätta tjänsten, för att tillhandahålla tjänsten på företagets vägnar, för att utföra tjänster relaterade till tjänsten eller för att hjälpa företaget att analysera hur tjänsten används. För ändamålet med GDPR anses tjänsteleverantörer vara databehandlare.

Användningsdata refererar till data som samlas in automatiskt, antingen genererad av användningen av tjänsten eller från själva tjänstens infrastruktur (till exempel varaktigheten för ett sidbesök).

Hemsida hänvisar till Nordic Chem, tillgänglig från www.nordicchem.com

Du avser den person som har åtkomst till eller använder Tjänsten, eller företaget eller annan juridisk enhet på uppdrag av vilken sådan person har tillgång till eller använder Tjänsten, i tillämpliga fall.

Enligt GDPR (Allmän dataskyddsförordning) kan du kallas den registrerade eller som användaren eftersom du är den person som använder tjänsten.

Samla in och använda dina personuppgifter

Typer av insamlade data

Personlig information

När vi använder vår tjänst kan vi be dig att ge oss viss personlig identifierbar information som kan användas för att kontakta eller identifiera dig. Personligt identifierbar information kan inkludera, men är inte begränsad till:

E-postadress

Förnamn och efternamn

Telefonnummer

Adress, stat, provins, postnummer, stad

Användningsdata

Användningsdata

Användningsdata samlas in automatiskt när du använder tjänsten.

Användningsdata kan inkludera information som din enhets internetprotokolladress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, sidorna i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, den tid du spenderar på dessa sidor, unik enhet identifierare och andra diagnostiska data.

När du kommer åt tjänsten via eller via en mobil enhet kan vi samla in viss information automatiskt, inklusive men inte begränsat till, vilken typ av mobil enhet du använder, din mobila enhet unika ID, din mobila enhets IP-adress, din mobila enhet operativsystem, vilken typ av mobilwebbläsare du använder, unika enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

Vi kan också samla in information som din webbläsare skickar när du besöker vår tjänst eller när du öppnar tjänsten via eller via en mobil enhet.

Spårningsteknik och kakor

Vi använder kakor och liknande spårningstekniker för att spåra aktiviteten på vår tjänst och lagra viss information. Spårningsteknik som används är fyrar, taggar och skript för att samla in och spåra information och för att förbättra och analysera vår tjänst. Den teknik vi använder kan inkludera:

  • Cookies eller webbläsarkakor. En cookie är en liten fil som placeras på din enhet. Du kan instruera din webbläsare att vägra alla kakor eller att ange när en kaka skickas. Men om du inte accepterar kakor kan du kanske inte använda vissa delar av vår tjänst. Såvida du inte har justerat din webbläsarinställning så att den kommer att vägra kakor, kan vår tjänst använda kakor.
  • Flash-kakor. Vissa funktioner i vår tjänst kan använda lokala lagrade objekt (eller Flash-kakor) för att samla in och lagra information om dina preferenser eller din aktivitet på vår tjänst. Flash-cookies hanteras inte av samma webbläsarinställningar som de som används för webbläsarkakor. För mer information om hur du kan ta bort Flash-kakor, läs "Var kan jag ändra inställningarna för att inaktivera eller ta bort lokala delade objekt?" tillgänglig på https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html#main_Where_can_I_change_the_settings_for_disabling__or_deleting_local_shared_objects_
  • Webbsignaler. Vissa delar av vår tjänst och våra e-postmeddelanden kan innehålla små elektroniska filer som kallas webbfyrar (även kallade tydliga gifs, pixeltaggar och enstaka pixel-gifs) som tillåter företaget att till exempel räkna användare som har besökt dessa sidor eller öppnat ett e-postmeddelande och för annan relaterad webbplatsstatistik (t.ex. att registrera populariteten för ett visst avsnitt och verifiera system- och serverintegritet).

Cookies kan vara "beständiga" eller "session" -kakor. Ihållande kakor finns kvar på din personliga dator eller mobila enhet när du går offline, medan sessionskakor raderas så snart du stänger din webbläsare. Läs mer om cookies: Vad är kakor?.

Vi använder både sessions- och beständiga kakor för de syften som anges nedan:

Nödvändiga / väsentliga kakor

Typ: Sessionskakor

Administreras av: Us

Syfte: Dessa kakor är viktiga för att förse dig med tjänster som är tillgängliga via webbplatsen och för att göra det möjligt för dig att använda några av dess funktioner. De hjälper till att autentisera användare och förhindra bedräglig användning av användarkonton. Utan dessa kakor kan de tjänster som du har bett om inte tillhandahållas, och vi använder endast dessa kakor för att tillhandahålla dig dessa tjänster.

Cookies Policy / Notice Acceptance Cookies

Typ: beständiga kakor

Administreras av: Us

Syfte: Dessa kakor identifierar om användare har accepterat användningen av kakor på webbplatsen.

Funktionskakor

Typ: beständiga kakor

Administreras av: Us

Syfte: Dessa kakor tillåter oss att komma ihåg val du gör när du använder webbplatsen, till exempel att komma ihåg dina inloggningsuppgifter eller språkinställningar. Syftet med dessa kakor är att ge dig en mer personlig upplevelse och att undvika att du måste ange dina preferenser varje gång du använder webbplatsen.

Spårnings- och prestandakakor

Typ: beständiga kakor

Administreras av: Tredjeparter

Syfte: Dessa kakor används för att spåra information om trafik till webbplatsen och hur användare använder webbplatsen. Informationen som samlas in via dessa kakor kan direkt eller indirekt identifiera dig som enskild besökare. Detta beror på att den insamlade informationen vanligtvis är länkad till en pseudonym identifierare som är associerad med den enhet du använder för att komma åt webbplatsen. Vi kan också använda dessa kakor för att testa nya sidor, funktioner eller ny funktionalitet på webbplatsen för att se hur våra användare reagerar på dem.

För mer information om de cookies vi använder och dina val angående cookies, besök vår Cookiepolicy eller Cookies-sektionen i vår Integritetspolicy.

Användning av dina personuppgifter

Företaget kan använda personuppgifter för följande ändamål:

  • För att tillhandahålla och underhålla vår tjänst, inklusive för att övervaka användningen av vår tjänst.
  • Så här hanterar du ditt konto: för att hantera din registrering som användare av tjänsten. De personuppgifter du tillhandahåller kan ge dig tillgång till olika funktioner i tjänsten som är tillgängliga för dig som registrerad användare.
  • För genomförande av ett kontrakt: utveckling, efterlevnad och genomförande av köpeavtalet för de produkter, artiklar eller tjänster du har köpt eller av något annat avtal med oss genom tjänsten.
  • För att kontakta dig: För att kontakta dig via e-post, telefonsamtal, SMS eller andra likvärdiga former av elektronisk kommunikation, såsom en mobilapps push-meddelanden om uppdateringar eller informativ kommunikation relaterad till funktionerna, produkterna eller avtalade tjänsterna, inklusive säkerhetsuppdateringar, när det är nödvändigt eller rimligt för deras genomförande.
  • För att ge dig med nyheter, specialerbjudanden och allmän information om andra varor, tjänster och evenemang som vi erbjuder som liknar de som du redan har köpt eller frågat om om du inte har valt att inte ta emot sådan information.
  • För att hantera dina förfrågningar: Att delta och hantera dina förfrågningar till oss.
  • Att leverera riktad reklam till dig: Vi kan använda din information för att utveckla och visa innehåll och reklam (och arbeta med tredjepartsleverantörer som gör det) skräddarsydda för dina intressen och / eller plats och för att mäta dess effektivitet.
  • För företagsöverföringar: Vi kan använda din information för att utvärdera eller genomföra en sammanslagning, avyttring, omstrukturering, omorganisation, upplösning eller annan försäljning eller överföring av vissa eller alla våra tillgångar, antingen som en fortsatt verksamhet eller som en del av konkurs, likvidation eller liknande förfarande, där personuppgifter som innehas av oss om våra tjänstanvändare är bland de överförda tillgångarna.
  • För andra ändamål: Vi kan använda din information för andra ändamål, till exempel dataanalys, identifiera användartrender, bestämma effektiviteten i våra kampanjkampanjer och för att utvärdera och förbättra vår tjänst, produkter, tjänster, marknadsföring och din upplevelse.

Vi kan dela din personliga information i följande situationer:

  • Med tjänsteleverantörer: Vi kan dela din personliga information med tjänsteleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst, för att annonsera på tredje parts webbplatser till dig efter att du besökt vår tjänst, för att kontakta dig.
  • För företagsöverföringar: Vi kan dela eller överföra din personliga information i samband med eller under förhandlingar om all fusion, försäljning av företagets tillgångar, finansiering eller förvärv av hela eller en del av vår verksamhet till ett annat företag.
  • Med dotterbolag: Vi kan dela din information med våra dotterbolag, i vilket fall vi kommer att kräva att dessa dotterbolag respekterar denna integritetspolicy. Dotterbolag inkluderar vårt moderbolag och andra dotterbolag, joint venture-partner eller andra företag som vi kontrollerar eller som är under gemensam kontroll med oss.
  • Med affärspartners: Vi kan dela din information med våra affärspartners för att erbjuda dig vissa produkter, tjänster eller kampanjer.
  • Med andra användare: när du delar personlig information eller på annat sätt interagerar i de offentliga områdena med andra användare kan sådan information ses av alla användare och kan distribueras offentligt utanför.
  • Med ditt samtycke: Vi kan avslöja din personliga information för något annat ändamål med ditt samtycke.

Lagring av dina personuppgifter

Företaget kommer att behålla dina personuppgifter så länge som är nödvändigt för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy. Vi kommer att behålla och använda dina personuppgifter i den utsträckning som krävs för att följa våra juridiska skyldigheter (till exempel om vi är skyldiga att behålla dina uppgifter för att följa gällande lagar), lösa tvister och genomdriva våra juridiska avtal och policyer.

Företaget kommer också att behålla användningsdata för intern analys. Användningsdata lagras i allmänhet under en kortare tidsperiod, förutom när dessa uppgifter används för att stärka säkerheten eller för att förbättra funktionerna i vår tjänst, eller vi är lagligen skyldiga att behålla dessa uppgifter under längre tidsperioder.

Överföring av dina personuppgifter

Din information, inklusive personuppgifter, behandlas på företagets driftkontor och på andra platser där de parter som är involverade i behandlingen finns. Det betyder att denna information kan överföras till - och underhållas på - datorer som ligger utanför din stat, provins, land eller annan statlig jurisdiktion där dataskyddslagarna kan skilja sig från dem från din jurisdiktion.

Ditt samtycke till denna integritetspolicy följt av ditt inlämnande av sådan information representerar ditt samtycke till överföringen.

Företaget kommer att vidta alla åtgärder som rimligen är nödvändiga för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna integritetspolicy och ingen överföring av dina personuppgifter kommer att ske till en organisation eller ett land såvida det inte finns tillräckliga kontroller inklusive säkerheten för Dina uppgifter och annan personlig information.

Utlämnande av dina personuppgifter

Affärstransaktion

Om företaget är inblandat i en sammanslagning, förvärv eller tillgångsförsäljning kan dina personuppgifter överföras. Vi kommer att meddela innan dina personuppgifter överförs och omfattas av en annan integritetspolicy.

Rättsväsende

Under vissa omständigheter kan företaget vara skyldigt att lämna ut dina personuppgifter om det krävs enligt lag eller som svar på giltiga förfrågningar från offentliga myndigheter (t.ex. en domstol eller en myndighet).

Andra rättsliga krav

Företaget kan lämna ut dina personuppgifter i god tro att en sådan åtgärd är nödvändig för att:

  • Följ en rättslig skyldighet
  • Skydda och försvara företagets rättigheter eller egendom
  • Förhindra eller undersök eventuella fel i samband med tjänsten
  • Skydda den personliga säkerheten för användare av tjänsten eller allmänheten
  • Skydda mot rättsligt ansvar

Säkerhet för dina personuppgifter

Säkerheten för dina personuppgifter är viktig för oss, men kom ihåg att ingen metod för överföring via Internet eller metod för elektronisk lagring är 100% säker. Vi strävar efter att använda kommersiellt godtagbara medel för att skydda dina personuppgifter, men vi kan inte garantera dess absoluta säkerhet.

Detaljerad information om behandlingen av dina personuppgifter

De tjänsteleverantörer vi använder kan ha tillgång till dina personuppgifter. Dessa tredjepartsleverantörer samlar in, lagrar, använder, bearbetar och överför information om din aktivitet på vår tjänst i enlighet med deras integritetspolicyer.

Analytics

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst.

Google Analytics

Google Analytics är en webbanalystjänst som erbjuds av Google som spårar och rapporterar webbplatstrafik. Google använder de insamlade uppgifterna för att spåra och övervaka användningen av vår tjänst. Denna information delas med andra Google-tjänster. Google kan använda den insamlade informationen för att kontextualisera och anpassa annonserna i sitt eget reklamnätverk.

Du kan välja bort att ha gjort din aktivitet på Tjänsten tillgänglig för Google Analytics genom att installera webbläsartillägget för Google Analytics. Tillägget hindrar Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js och dc.js) från att dela information med Google Analytics om besökaktivitet.

För mer information om Googles sekretesspraxis, besök Googles webbplats för sekretess och villkor: https://policies.google.com/privacy

E-post marknadsföring

Vi kan använda dina personuppgifter för att kontakta dig med nyhetsbrev, marknadsförings- eller marknadsföringsmaterial och annan information som kan vara av intresse för dig. Du kan välja bort att ta emot någon av eller alla dessa meddelanden från oss genom att följa länken för avbeställning eller instruktionerna i e-postmeddelanden som vi skickar eller genom att kontakta oss.

Vi kan använda leverantörer av e-postmarknadsföringstjänster för att hantera och skicka e-post till dig.

Mailchimp

Mailchimp är en e-postmarknadsföringstjänst som tillhandahålls av The Rocket Science Group LLC.

För mer information om sekretesspraxis för Mailchimp, besök deras integritetspolicy: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Beteendemarknadsföring

Företaget använder remarketingtjänster för att annonsera för dig efter att du öppnat eller besökt vår tjänst. Vi och våra tredjepartsleverantörer använder kakor och tekniker som inte är kakor för att hjälpa oss att känna igen din enhet och förstå hur du använder vår tjänst så att vi kan förbättra vår tjänst för att återspegla dina intressen och tjäna dig annonser som sannolikt kommer att vara av mer intresse. till dig.

Dessa tredjepartsleverantörer samlar in, lagrar, använder, bearbetar och överför information om din aktivitet på vår tjänst i enlighet med deras integritetspolicyer och för att göra det möjligt för oss att:

  • Mät och analysera trafik och surfaktivitet på vår tjänst
  • Visa annonser för våra produkter och / eller tjänster till dig på tredjepartswebbplatser eller appar
  • Mät och analysera resultatet av våra reklamkampanjer

Vissa av dessa tredjepartsleverantörer kan använda icke-cookie-tekniker som kanske inte påverkas av webbläsarinställningar som blockerar cookies. Din webbläsare kanske inte tillåter dig att blockera sådan teknik. Du kan använda följande verktyg från tredje part för att avvisa insamling och användning av information i syfte att tjäna dig intressebaserad reklam:

Du kan välja bort all personlig annonsering genom att aktivera sekretessfunktioner på din mobila enhet, till exempel Limit Ad Tracking (iOS) och Opt Out of Ads Customization (Android). Mer information finns i hjälpsystemet för din mobila enhet.

Vi kan dela information, såsom hashade e-postadresser (om tillgängliga) eller andra online-identifierare som samlats in på vår tjänst med dessa tredjepartsleverantörer. Detta gör det möjligt för våra tredjepartsleverantörer att känna igen och leverera dig annonser över enheter och webbläsare. För att läsa mer om de tekniker som används av dessa tredjepartsleverantörer och deras funktioner över flera enheter, se sekretesspolicyn för varje leverantör som anges nedan.

Tredjepartsleverantörerna vi använder är:

Google Ads (AdWords)

Google Ads (AdWords) remarketingtjänst tillhandahålls av Google Inc.

Du kan välja bort Google Analytics för visningsannonsering och anpassa Googles Display-nätverksannonser genom att besöka inställningssidan för Google Ads: http://www.google.com/settings/ads

Google rekommenderar också att du installerar Google Analytics Opt-out Browser Add-on - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout - för din webbläsare. Google Analytics Opt-out Browser Add-on ger besökare möjlighet att förhindra att deras data samlas in och används av Google Analytics.

För mer information om Googles sekretesspraxis, besök Googles webbplats för sekretess och villkor: https://policies.google.com/privacy

Facebook

Facebook-remarketingtjänst tillhandahålls av Facebook Inc.

Du kan lära dig mer om intressebaserad reklam från Facebook genom att besöka den här sidan: https://www.facebook.com/help/516147308587266

För att välja bort Facebook: s intressebaserade annonser, följ dessa instruktioner från Facebook: https://www.facebook.com/help/568137493302217

Facebook följer de självreglerande principerna för online beteendeannonsering som upprättats av Digital Advertising Alliance. Du kan också välja bort från Facebook och andra deltagande företag via Digital Advertising Alliance i USA http://www.aboutads.info/choices/, Digital Advertising Alliance of Canada i Kanada http://youradchoices.ca/ eller European Interactive Digital Advertising Alliance i Europa http://www.youronlinechoices.eu/eller välja bort dina inställningar för din mobila enhet.

För mer information om sekretesspraxis på Facebook, besök Facebooks datapolicy: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Användning, prestanda och diverse

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att förbättra vår tjänst.

Osynlig reCAPTCHA

Vi använder en osynlig captcha-tjänst med namnet reCAPTCHA. reCAPTCHA drivs av Google.

ReCAPTCHA-tjänsten kan samla in information från dig och från din enhet för säkerhetsändamål.

Informationen som samlas in av reCAPTCHA lagras i enlighet med Googles sekretesspolicy: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

GDPR sekretess

Rättslig grund för behandling av personuppgifter enligt GDPR

Vi kan behandla personuppgifter under följande villkor:

  • Samtycke: Du har gett ditt samtycke till behandling av personuppgifter för ett eller flera specifika ändamål.
  • Uppförande av ett kontrakt: Tillhandahållande av personuppgifter är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig och / eller för eventuella förpliktelser för detta.
  • Lagliga skyldigheter: Bearbetning av personuppgifter är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet som företaget är föremål för.
  • Viktiga intressen: Att behandla personuppgifter är nödvändigt för att skydda dina vitala intressen eller för en annan fysisk person.
  • Allmänna intressen: Bearbetning av personuppgifter är relaterad till en uppgift som utförs i allmänhetens intresse eller i utövandet av officiell auktoritet som företaget har.
  • Legitima intressen: Bearbetning av personuppgifter är nödvändig för syftet med de legitima intressen som företaget eftersträvar.

I vilket fall som helst kommer företaget gärna att hjälpa till att klargöra den specifika rättsliga grund som gäller för behandlingen, och i synnerhet om tillhandahållandet av personuppgifter är ett lagstadgat eller avtalsmässigt krav, eller ett krav som krävs för att ingå ett avtal.

Dina rättigheter enligt GDPR

Företaget förbinder sig att respektera sekretessen för dina personuppgifter och garantera att du kan utöva dina rättigheter.

Du har rätt enligt denna sekretesspolicy och enligt lag om du är inom EU att:

  • Begär åtkomst till dina personuppgifter. Rätten att få tillgång till, uppdatera eller radera den information vi har om dig. När det är möjligt kan du komma åt, uppdatera eller begära radering av dina personuppgifter direkt i avsnittet om dina kontoinställningar. Om du inte kan utföra dessa åtgärder själv, vänligen kontakta oss för att hjälpa dig. Detta gör det också möjligt för dig att få en kopia av de personuppgifter vi har om dig.
  • Begär korrigering av de personuppgifter som vi har om dig. Du har rätt att korrigera ofullständig eller felaktig information som vi har om dig.
  • Invändning mot behandling av dina personuppgifter. Denna rättighet finns där vi förlitar oss på ett legitimt intresse som den rättsliga grunden för vår behandling och det finns något om din speciella situation, vilket gör att du vill motsätta oss vår behandling av dina personuppgifter på denna grund. Du har också rätt att invända där vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföringsändamål.
  • Begär radering av dina personuppgifter. Du har rätt att be oss ta bort eller ta bort personuppgifter när det inte finns någon god anledning för oss att fortsätta behandlingen.
  • Begär överföring av dina personuppgifter. Vi kommer att tillhandahålla dina personuppgifter till dig eller till en tredje part som du har valt i ett strukturerat, vanligt, maskinläsbart format. Observera att denna rättighet endast gäller automatiserad information som du ursprungligen gav oss tillstånd att använda eller där vi använde informationen för att utföra ett avtal med dig.
  • Återkalla ditt samtycke. Du har rätt att återkalla ditt samtycke till att använda dina personuppgifter. Om du drar tillbaka ditt samtycke kanske vi inte kan ge dig tillgång till vissa specifika funktioner i tjänsten.

Utöva dina dataskyddsrättigheter i GDPR

Du kan utöva dina rättigheter till åtkomst, rättelse, annullering och motstånd genom att kontakta oss. Observera att vi kan be dig att verifiera din identitet innan du svarar på sådana förfrågningar. Om du gör en begäran kommer vi att göra vårt bästa för att svara dig så snart som möjligt.

Du har rätt att klaga till en dataskyddsmyndighet om vår insamling och användning av dina personuppgifter. För mer information, om du befinner dig i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), vänligen kontakta din lokala dataskyddsmyndighet inom EES.

Facebook-fansida

Datakontroll för Facebook-fansidan

Företaget är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter som samlas in när du använder tjänsten. Som operatör av Facebook-fansidan https://www.facebook.com/NordicChem/, är företaget och operatören av det sociala nätverket Facebook Joint Controllers.

Företaget har ingått avtal med Facebook som bland annat definierar villkoren för användning av Facebook-fansidan. Dessa villkor är mestadels baserade på Facebooks användarvillkor: https://www.facebook.com/terms.php

Besök Facebooks integritetspolicy https://www.facebook.com/policy.php för mer information om hur Facebook hanterar personuppgifter eller kontaktar Facebook online eller via post: Facebook, Inc. ATTN, Privacy Operations, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA.

Facebook Insights

Vi använder Facebook Insights-funktionen i samband med Facebook-sidan och på grundval av GDPR för att få anonymiserad statistisk information om våra användare.

För detta ändamål placerar Facebook en cookie på enheten för användaren som besöker vår Facebook-fansida. Varje cookie innehåller en unik identifieringskod och förblir aktiv under en period av två år, förutom när den raderas före slutet av denna period.

Facebook tar emot, registrerar och behandlar informationen som lagras i kakan, särskilt när användaren besöker Facebook-tjänsterna, tjänster som tillhandahålls av andra medlemmar på Facebook-fansidan och tjänster av andra företag som använder Facebook-tjänster.

För mer information om sekretesspraxis på Facebook, besök Facebooks integritetspolicy här: https://www.facebook.com/privacy/explanation

CCPA-integritet

Detta sekretessmeddelande avsnitt för invånare i Kalifornien kompletterar informationen i vår sekretesspolicy och gäller endast för alla besökare, användare och andra som är bosatta i delstaten Kalifornien.

Kategorier av personlig information samlas in

Vi samlar in information som identifierar, relaterar till, beskriver, referenser, kan associeras med, eller rimligen kan kopplas, direkt eller indirekt, till en viss konsument eller enhet. Följande är en lista över kategorier av personlig information som vi kan samla in eller kan ha samlats in från Kaliforniens invånare under de senaste tolv (12) månaderna.

Observera att kategorierna och exemplen i listan nedan är de som definieras i CCPA. Detta betyder inte att alla exempel på den kategorin av personlig information faktiskt samlades in av oss, men återspeglar vår goda tro såvitt vi vet att en del av den informationen från tillämplig kategori kan samlas in och kan ha samlats in. Till exempel skulle vissa kategorier av personlig information endast samlas in om du gav sådan personlig information direkt till oss.

Kategori A: Identifierare.

Exempel: Ett riktigt namn, alias, postadress, unik personlig identifierare, online-identifierare, Internetprotokolladress, e-postadress, kontonamn, körkortnummer, passnummer eller andra liknande identifierare.

Insamlad: Ja.

Kategori B: Personliga informationskategorier listade i stadgarna för kundregister i Kalifornien (Cal. Civ. Code § 1798.80 (e)).

Exempel: Namn, underskrift, personnummer, fysiska egenskaper eller beskrivning, adress, telefonnummer, passnummer, körkort eller statligt ID-kortnummer, försäkringsnummer, utbildning, anställning, anställningshistorik, bankkontonummer, kreditkortsnummer , betalkortsnummer eller annan finansiell information, medicinsk information eller sjukförsäkringsinformation. Viss personlig information som ingår i denna kategori kan överlappa andra kategorier.

Insamlad: Ja.

Kategori C: Skyddade klassificeringsegenskaper enligt Kalifornien eller federal lag.

Exempel: Ålder (40 år eller äldre), ras, färg, anor, nationellt ursprung, medborgarskap, religion eller trosbekännelse, civilstånd, medicinskt tillstånd, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, kön (inklusive kön, könsidentitet, könsuttryck, graviditet eller förlossning och relaterade medicinska tillstånd), sexuell läggning, veteran eller militär status, genetisk information (inklusive familjär genetisk information).

Insamlad: Nej.

Kategori D: Kommersiell information.

Exempel: Register och historik för produkter eller tjänster som köpts eller beaktats.

Insamlad: Nej.

Kategori E: Biometrisk information.

Exempel: Genetiska, fysiologiska, beteendemässiga och biologiska egenskaper eller aktivitetsmönster som används för att extrahera en mall eller annan identifierare eller identifierande information, såsom fingeravtryck, ansiktsavtryck och röstavtryck, iris- eller näthinneskanningar, tangenttryckning, gång eller andra fysiska mönster , och data om sömn, hälsa eller träning.

Insamlad: Nej.

Kategori F: Internet eller annan liknande nätverksaktivitet.

Exempel: Interaktion med vår tjänst eller annons.

Insamlad: Ja.

Kategori G: Geolokaliseringsdata.

Exempel: Ungefärlig fysisk plats.

Insamlad: Nej.

Kategori H: Sensoriska data.

Exempel: Ljud-, elektronisk, visuell, termisk, olfaktorisk eller liknande information.

Insamlad: Nej.

Kategori I: Professionell eller anställningsrelaterad information.

Exempel: Nuvarande eller tidigare jobbhistorik eller prestationsutvärderingar.

Insamlad: Nej.

Kategori J: Information om icke-offentlig utbildning (enligt Family Educational Rights and Privacy Act (20 USC Section 1232g, 34 CFR Part 99)).

Exempel: Utbildningsjournaler som är direkt relaterade till en student som underhålls av en utbildningsinstitution eller part som agerar för dess räkning, såsom betyg, avskrifter, klasslistor, studenttabeller, studentidentifikationskoder, studenters ekonomiska information eller studentdisciplinära register.

Insamlad: Nej.

Kategori K: Slutsatser från andra personuppgifter.

Exempel: Profil som återspeglar en persons preferenser, egenskaper, psykologiska trender, predispositioner, beteende, attityder, intelligens, förmågor och skicklighet.

Insamlad: Nej.

Enligt CCPA inkluderar personlig information inte:

  • Allmänt tillgänglig information från statliga register
  • Avidentifierad eller aggregerad konsumentinformation
  • Information som utesluts från CCPA: s räckvidd, såsom:
  • Hälso- eller medicinsk information som omfattas av Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 (HIPAA) och California Confidentiality of Medical Information Act (CMIA) eller data om kliniska prövningar
  • Personlig information som omfattas av vissa sektorsspecifika sekretesslagar, inklusive Fair Credit Reporting Act (FRCA), Gramm-Leach-Bliley Act (GLBA) eller California Financial Information Privacy Act (FIPA), och Driver's Privacy Protection Act från 1994

Källor till personlig information

Vi hämtar kategorierna av personlig information som listas ovan från följande kategorier av källor:

  • Direkt från dig. Till exempel från de formulär som du fyller i på vår tjänst, preferenser som du uttrycker eller tillhandahåller genom vår tjänst.
  • Indirekt från dig. Till exempel från att observera din aktivitet på vår tjänst.
  • Automatiskt från dig. Till exempel genom cookies ställer vi eller våra tjänsteleverantörer in på din enhet när du navigerar genom vår tjänst.
  • Från tjänsteleverantörer. Till exempel tredjepartsleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst, tredjepartsleverantörer för att leverera riktad reklam till dig, eller andra tredjepartsleverantörer som vi använder för att tillhandahålla tjänsten till dig.

Användning av personlig information för affärsändamål eller kommersiella syften

Vi kan använda eller avslöja personlig information som vi samlar in för "affärsändamål" eller "kommersiella ändamål" (enligt definitionen i CCPA), som kan innehålla följande exempel:

  • För att driva vår tjänst och förse dig med vår tjänst.
  • För att ge dig support och svara på dina frågor, inklusive för att undersöka och ta itu med dina problem och övervaka och förbättra vår tjänst.
  • För att uppfylla eller uppfylla anledningen till att du gav informationen. Till exempel, om du delar din kontaktinformation för att ställa en fråga om vår tjänst, kommer vi att använda den personliga informationen för att svara på din förfrågan.
  • För att svara på begäranden om brottsbekämpning och som krävs enligt tillämplig lag, domstolsbeslut eller statliga bestämmelser.
  • Som beskrivs för dig när du samlar in din personliga information eller som annat anges i CCPA.
  • För intern administration och revision.
  • För att upptäcka säkerhetsincidenter och skydda mot skadlig, vilseledande, bedräglig eller olaglig aktivitet, inklusive, när det är nödvändigt, att åtala de som är ansvariga för sådan verksamhet.

Observera att exemplen ovan är illustrativa och inte avsedda att vara uttömmande. För mer information om hur vi använder denna information, se avsnittet "Användning av dina personuppgifter".

Om vi bestämmer oss för att samla in ytterligare kategorier av personlig information eller använda den personliga informationen som vi samlat in för väsentligt olika, orelaterade eller oförenliga ändamål kommer vi att uppdatera denna integritetspolicy.

Utlämnande av personlig information för affärsändamål eller kommersiella syften

Vi kan använda eller avslöja och kan ha använt eller avslöjat under de senaste tolv (12) månaderna följande kategorier av personlig information för affärs- eller kommersiella ändamål:

Kategori A: Identifierare

Kategori B: Personuppgiftskategorier listade i Kaliforniens kundregister (Cal. Civ. Code § 1798.80 (e))

Kategori F: Internet eller annan liknande nätverksaktivitet

Observera att kategorierna ovan är de som definieras i CCPA. Detta betyder inte att alla exempel på den kategorin av personlig information faktiskt avslöjades, men återspeglar vår trosuppfattning så vitt vi vet att en del av den informationen från tillämplig kategori kan komma och kan ha avslöjats.

När vi lämnar ut personlig information för ett affärsändamål eller ett kommersiellt syfte, ingår vi ett avtal som beskriver syftet och kräver att mottagaren både håller den personliga informationen konfidentiell och inte använder den för något annat syfte än att fullgöra avtalet.

Försäljning av personlig information

Såsom definieras i CCPA betyder "sälja" och "försäljning" att sälja, hyra, släppa, avslöja, sprida, tillhandahålla, överföra eller på annat sätt kommunicera muntligt, skriftligt eller på elektronisk eller på annat sätt, en konsuments personliga information av affär till en tredje part för värdefullt övervägande. Detta innebär att vi kan ha fått någon form av förmån för att dela personlig information, men inte nödvändigtvis en monetär fördel.

Observera att kategorierna nedan är de som definieras i CCPA. Detta betyder inte att alla exempel på den kategorin av personlig information faktiskt såldes, men återspeglar vår trosuppfattning så vitt vi vet att en del av den informationen från den tillämpliga kategorin kan delas och kan ha delats för värde i gengäld .

Vi kan sälja och kan ha sålt följande kategorier av personlig information under de senaste tolv (12) månaderna:

Kategori A: Identifierare

Kategori B: Personuppgiftskategorier listade i Kaliforniens kundregister (Cal. Civ. Code § 1798.80 (e))

Kategori F: Internet eller annan liknande nätverksaktivitet

Andel av personlig information

Vi kan dela din personliga information som identifierats i ovanstående kategorier med följande kategorier av tredje part:

Tjänsteleverantörer

Våra dotterbolag

Våra affärspartners

Tredjepartsleverantörer till vilka du eller dina agenter bemyndigar oss att avslöja din personliga information i samband med produkter eller tjänster vi tillhandahåller dig

Försäljning av personlig information för minderåriga under 16 år

Vi samlar inte medvetet personlig information från minderåriga under 16 år via vår tjänst, även om vissa tredjepartswebbplatser som vi länkar till kan göra det. Dessa tredjepartswebbplatser har sina egna användarvillkor och sekretesspolicyer och vi uppmuntrar föräldrar och vårdnadshavare att övervaka sina barns internetanvändning och instruera sina barn att aldrig tillhandahålla information på andra webbplatser utan deras tillstånd.

Vi säljer inte konsumenternas personliga information som vi faktiskt vet är yngre än 16 år, såvida vi inte får bekräftande godkännande ("rätten att välja in") från antingen konsumenten som är mellan 13 och 16 år, eller förälder eller vårdnadshavare till en konsument som är yngre än 13 år. Konsumenter som väljer att sälja personlig information kan välja bort framtida försäljning när som helst. För att utöva rätten att välja bort kan du (eller din auktoriserade ombud) skicka en begäran till oss genom att kontakta oss.

Om du har anledning att tro att ett barn under 13 år (eller 16) har gett oss personlig information, vänligen kontakta oss med tillräcklig detalj för att göra det möjligt för oss att radera den informationen.

Dina rättigheter enligt CCPA

CCPA ger invånare i Kalifornien specifika rättigheter angående deras personliga information. Om du är bosatt i Kalifornien har du följande rättigheter:

  • Rätten att meddela. Du har rätt att meddelas vilka kategorier av personuppgifter som samlas in och i vilka syften personuppgifterna används.
  • Rätten att begära. Under CCPA har du rätt att begära att vi avslöjar information till dig om vår insamling, användning, försäljning, utlämnande i affärssyfte och delning av personlig information. När vi har mottagit och bekräftat din begäran kommer vi att meddela dig:
  • Kategorierna av personlig information vi samlade in om dig
  • Kategorierna av källor för den personliga informationen vi samlade in om dig
  • Vårt affärs- eller kommersiella syfte för att samla in eller sälja den personliga informationen
  • Kategorierna av tredje part som vi delar den personliga informationen med
  • De specifika personuppgifterna som vi samlade in om dig
  • Om vi sålde din personliga information eller avslöjade din personliga information i affärssyfte kommer vi att avslöja dig:
  • Kategorierna av sålda personuppgiftskategorier
  • Kategorierna av personuppgiftskategorier som avslöjas
  • Rätten att säga nej till försäljning av personuppgifter (opt-out). Du har rätt att rikta oss att inte sälja din personliga information. Kontakta oss om du vill skicka en begäran om borttagning.
  • Rätten att radera personuppgifter. Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter, med vissa undantag. När vi har mottagit och bekräftat din begäran kommer vi att radera (och be våra tjänsteleverantörer att ta bort) din personliga information från våra register, såvida inget undantag gäller. Vi kan neka din begäran om radering om det är nödvändigt att behålla informationen för oss eller våra tjänsteleverantörer för att:
  • Slutför transaktionen för vilken vi samlade in personlig information, tillhandahåll en vara eller tjänst som du begärde, vidta åtgärder som rimligen förväntas inom ramen för vårt pågående affärsförhållande med dig eller på annat sätt utföra vårt kontrakt med dig.
  • Upptäck säkerhetsincidenter, skydda mot skadlig, vilseledande, bedräglig eller olaglig aktivitet eller åtala de som är ansvariga för sådan verksamhet.
  • Felsöka produkter för att identifiera och reparera fel som försämrar befintlig avsedd funktionalitet.
  • Utöva yttrandefrihet, se till att en annan konsument har rätt att utöva sin yttrandefrihet eller utöva en annan rätt enligt lag.
  • Följ California Electronic Communications Privacy Act (Cal. Strafflagen § 1546 och följande).
  • Delta i allmän eller peer-reviewed vetenskaplig, historisk eller statistisk forskning i allmänhetens intresse som följer alla andra tillämpliga etik- och sekretesslagar, när informationens radering sannolikt kan göra det omöjligt eller allvarligt försämra forskningens prestation, om du tidigare gav informerat samtycke .
  • Aktivera endast interna användningar som är rimligt anpassade till konsumenternas förväntningar baserat på din relation till oss.
  • Följ en rättslig skyldighet.
  • Gör annan intern och laglig användning av den informationen som är kompatibel med det sammanhang där du tillhandahöll den.
  • Rätten att inte diskrimineras. Du har rätt att inte diskrimineras för att utöva någon av dina konsumenters rättigheter, inklusive genom att:
  • Förneka varor eller tjänster till dig
  • Att ta ut olika priser eller priser för varor eller tjänster, inklusive användning av rabatter eller andra förmåner eller påföljder
  • Att tillhandahålla en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster till dig
  • Föreslår att du får ett annat pris eller pris för varor eller tjänster eller en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster

Utövar dina CCPA-dataskyddsrättigheter

För att utöva någon av dina rättigheter enligt CCPA och om du är bosatt i Kalifornien kan du kontakta oss:

  • Via e-post: info@nordicchem.com

Endast du, eller en person som är registrerad hos Kaliforniens utrikesminister, som du bemyndigar att agera för dina räken, kan göra en verifierbar begäran relaterad till din personliga information.

Din begäran till oss måste:

  • Ge tillräcklig information som gör att vi rimligen kan verifiera att du är den person som vi samlade in personlig information om eller en auktoriserad ombud
  • Beskriv din begäran med tillräckliga detaljer som gör att vi kan förstå, utvärdera och svara på den korrekt

Vi kan inte svara på din begäran eller förse dig med nödvändig information om vi inte kan:

  • Verifiera din identitet eller myndighet att göra begäran
  • Och bekräfta att den personliga informationen är relaterad till dig

Vi kommer att lämna ut och leverera den nödvändiga informationen gratis inom 45 dagar efter att du har mottagit din verifierbara begäran. Tidsperioden för att tillhandahålla nödvändig information kan förlängas en gång med ytterligare 45 dagar när det är rimligt nödvändigt och med förvarning.

Eventuella upplysningar som vi tillhandahåller täcker endast den tolvmånadersperiod som föregår den verifierbara begärans mottagande.

För förfrågningar om dataportabilitet väljer vi ett format för att tillhandahålla din personliga information som är lätt att använda och som skulle göra det möjligt för dig att överföra informationen från en enhet till en annan enhet utan hinder.

Sälj inte min personliga information

Du har rätt att välja bort försäljning av din personliga information. När vi har mottagit och bekräftat en verifierbar konsumentförfrågan från dig kommer vi att sluta sälja din personliga information. Kontakta oss om du vill utöva din rätt att välja bort.

Tjänsteleverantörerna som vi samarbetar med (till exempel våra analys- eller reklampartner) kan använda teknik på tjänsten som säljer personlig information enligt definitionen i CCPA-lagen. Om du vill välja bort användningen av din personliga information för intressebaserade reklamändamål och denna potentiella försäljning enligt definitionen i CCPA-lagstiftningen kan du göra det genom att följa instruktionerna nedan.

Observera att eventuell borttagning är specifik för den webbläsare du använder. Du kan behöva välja bort alla webbläsare som du använder.

Hemsida

Du kan välja bort att ta emot annonser som är personliga enligt våra tjänsteleverantörer genom att följa våra instruktioner som presenteras på tjänsten:

Genom att välja bort placeras en cookie på din dator som är unik för webbläsaren som du använder för att välja bort. Om du byter webbläsare eller tar bort de cookies som sparats av din webbläsare måste du välja bort det igen.

Mobil enheter

Din mobila enhet kan ge dig möjligheten att välja bort användningen av information om de appar du använder för att visa dig annonser som är riktade till dina intressen:

  • "Välj bort intressebaserade annonser" eller "Välj bort anpassning av annonser" på Android-enheter
  • "Begränsa annonsspårning" på iOS-enheter

Du kan också stoppa insamlingen av platsinformation från din mobila enhet genom att ändra inställningarna på din mobila enhet.

"Spåra inte" -policy som krävs enligt California Online Privacy Protection Act (CalOPPA)

Vår tjänst svarar inte på Spåra inte-signaler.

Vissa tredjepartswebbplatser håller dock reda på dina surfaktiviteter. Om du besöker sådana webbplatser kan du ställa in dina inställningar i din webbläsare för att informera webbplatser om att du inte vill spåras. Du kan aktivera eller inaktivera DNT genom att besöka inställningssidan för din webbläsare.

Barnens integritet

Vår tjänst riktar sig inte till någon under 13 år. Vi samlar inte medvetet personligt identifierbar information från någon under 13 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och du är medveten om att ditt barn har tillhandahållit oss personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från någon under 13 år utan verifiering av föräldrarnas samtycke, vidtar vi åtgärder för att ta bort den informationen från våra servrar.

Om vi behöver förlita oss på samtycke som en juridisk grund för behandling av din information och ditt land kräver samtycke från en förälder, kan vi behöva din förälders samtycke innan vi samlar in och använder den informationen.

Dina Kaliforniens integritetsrättigheter (Kaliforniens Shine the Light-lag)

Enligt California Civil Code Section 1798 (California's Shine the Light-lag) kan invånare i Kalifornien med ett etablerat affärsförhållande med oss begära information en gång om året om att dela sina personuppgifter med tredje part för tredje parts direkta marknadsföringsändamål.

Om du vill begära mer information enligt California Shine the Light-lagen och om du är bosatt i Kalifornien kan du kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen nedan.

Kaliforniens integritetsrättigheter för mindre användare (avsnitt 22581 i California Business and Professions Code)

California Business and Professions Code avsnitt 22581 tillåter invånare i Kalifornien under 18 år som är registrerade användare av onlinesidor, tjänster eller applikationer att begära och få bort innehåll eller information som de publicerat offentligt.

För att begära att sådana uppgifter tas bort och om du är bosatt i Kalifornien kan du kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen nedan och inkludera e-postadressen som är kopplad till ditt konto.

Var medveten om att din begäran inte garanterar fullständigt eller heltäckande borttagande av innehåll eller information som publiceras online och att lagen kanske inte tillåter eller kräver borttagning under vissa omständigheter.

Länkar till andra webbplatser

Vår tjänst kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte drivs av oss. Om du klickar på en tredjepartslänk dirigeras du till den tredje partens webbplats. Vi rekommenderar starkt att du läser sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker.

Vi har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehåll, sekretesspolicyer eller praxis för tredje parts webbplatser eller tjänster.

Ändringar av denna integritetspolicy

Vi kan uppdatera vår integritetspolicy då och då. Vi kommer att meddela dig om alla ändringar genom att lägga upp den nya sekretesspolicyn på den här sidan.

Vi kommer att meddela dig via e-post och / eller ett framträdande meddelande om vår tjänst innan ändringen träder i kraft och uppdaterar datumet "Senast uppdaterad" högst upp i denna sekretesspolicy.

Du rekommenderas att regelbundet granska denna integritetspolicy för eventuella ändringar. Ändringar av denna integritetspolicy gäller när de publiceras på den här sidan.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna integritetspolicy kan du kontakta oss:

  • Via e-post: info@nordicchem.com

Börja skydda ditt företag idag!

Öppna igen med säkerhet för dina arbetsgivare och kunder

Långvariga antimikrobiella beläggningar fungerar för närvarande som en välkommen lättnad för kunder över hela världen. Tekniken förblir aktiv på ytor hela dagen utan att behöva appliceras på nytt.

Boka tid!

+46 704 89 72 05

info@nordicchem.com